АНАЛІТИКА

Стало відомо, чому майбутній врожай пшениці під загрозою

06.12.2021 10:00
pshenitsya_kalidon-19092951797776

Дефіцит опадів в регіонах вирощування озимої пшениці в Україні, Росії та США посилює занепокоєння трейдерів щодо долі майбутнього врожаю, що підтримує світові ціни на пшеницю на високому рівні. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

У Південній Америці погода сприяє розвитку посівів сої та кукурудзи, але у південних регіонах Бразилії та в Аргентині очікують інтенсивніших опадів. В Австралії кількість опадів зменшується, що дозволяє активізувати збирання рекордного врожаю пшениці, ячменю та каноли.

У Чорноморському регіоні минулого тижня пройшли дощі зі снігом, які поповнили запаси вологи на полях озимої пшениці. В Україні кількість опадів склала 10-30 мм, проте температура опустилася до -2…+5 оС, що зупинило вегетацію. Наступного тижня пройде нова хвиля опадів, а температура підніметься вище нуля, а на півдні – до 10-12 оС, тому вегетація рослин відновиться.

В Росії в районах вирощування озимої пшениці у листопаді сприятливі агрометеорологічні умови з опадами 20-60 мм та температурами на 4-6 градусів вищими за норму покращили стан посівів та дозволили отримати сходи на пізніх посівах. Наступного тижня вегетація посівів продовжиться на тлі теплої погоди з вищими за норму температурами та додатковими опадами. У Північно-Західному, Центральному та на більшій частині Приволзького округів висота снігового покрову сягає 1-10 см, що захистить рослини від морозів, яких, щоправда, поки не прогнозують.

За даними звіту U.S. Daught Monitor, у США в районах південних та центральних Скелевих гір, Великих рівнин, долин нижньої та середньої Міссісіпі протягом 30 днів триває посилення посухи. Минулого тижня опадів було мало, або не було взагалі, а наступного пройдуть незначні дощі, що на тлі вищих за норму температур знизить запаси ґрунтової вологи та погіршить стан посівів. На Середньому Заході наступного тижня пройдуть зливи та сніг, які покращать стан рослин.

До весни МСГ США не публікуватиме щотижневих звітів про стан посівів, тому ринки опиратимуться лише на дані від синоптиків.

В Аргентині найближчими днями збільшиться кількість опадів, що покращить стан посівів сої та кукурудзи. З наступного тижня суха погода сприятиме розвитку посівів, хоча й зменшить запаси вологи.

У центральній частині Бразилії, де вирощують найбільше сої, рясні опади сприяють розвитку посівів сої та кукурудзи. На півдні країни дощів значно менше, що негативно впливає на посіви.

В Австралії цього тижня тривали незначні опади, які стримували збирання врожаю. Проте наступного тижня дощі завершаться, що дозволить активізувати роботи.

Читайте також: Названо причини рекордних цін на пшеницю.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: