НОВИНИ

Стало відомо, чому категорично не можна їсти часник

27.01.2022 18:04
19_05_02_0-26383

В осінньо-зимовий період багато хто намагається додавати більше часнику в їжу, щоб убезпечити себе від застуди. Чи справді часник може підняти імунітетет, з’ясовували дієтологи. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.

Додавати в раціон часник рекомендується в профілактичних цілях, особливо в осінньо-зимовий період, коли ризики захворіти на ГРВІ або грипом зростають.

Часник не є імуномодулятором і не має імуностимулюючої дії. Але за рахунок у аллицину, який є у його складі, він має виражені противірусні властивості.

Часник зараховують до продуктів, багатих природними фітонцидами – летючими біологічно активними речовинами, що вбивають бактерії.

Якщо людина з’їсть більше трьох зубчиків часнику в день, можуть виникнути нудота, шлункові спазми, підвищене газоутворення, діарея, головний біль. Не варто їсти часник натщесерце, особливо при підвищеній кислотності шлункового соку, так як він може спровокувати загострення виразки шлунка. 

Часник зазвичай виключають з раціону хворих на епілепсію і людей з частими харчовими алергіями. Протипоказаний він до вживання людям із захворюваннями печінки і нирок, виразковою хворобою шлунка і дванадцятипалої кишки, захворюваннями кишечника і гемороєм.

Читайте також: Оприлюднено цікаві лоти з оренди земельних ділянок у Prozorro.Продажі.



Перегляди: 309
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: