НОВИНИ

Стало відомо, чому фермери відмовляються від сіна

09.08.2022 17:04
5-1-12892-26590

Силос із кукурудзи має вміст енергії, який можна порівняти із годівлею ячменем, а витрати на його виробництво, як при заготівлі багаторічних трав. Тому деякі фермери відмовляються від сіна на користь силосу.  Про це розповіли фахівці агродепартаменту LNZ Group у матеріалі «Економія на кормах: заготовляємо силос та відмовляємось від сіна» повідомляє Kurkul.com, пише agronews.ua.

Водночас, за словами фахівців, потрібно дотримуватись певних умов, щоб отримувати якісний силос:

  • Підбір силосного гібрида. Від цього залежить максимальна засвоюваність енергії тваринами.

«Деякі фермери вважають, що посіявши звичайну зернову кукурудзу, вони отримають такий же результат годівлі, як від силосного гібрида. Проте основна відмінність полягає в тому, що в другому утворюється достатня кількість зеленої маси, структура стебла набагато «ніжніша», а зерно має чітко виражену крохмалисту масу та не має скловидності. У гібридах генетично закладена легка трансформація енергії рослини в енергію виробництва молочної продукції. Зокрема, це: S2610/EXPG600, S3825, S3909, S4210, S4211/EXPG607 та S3477/EXPG601», — пояснили фахівці.

  • Дотримання технологічної карти. 

«Для того, щоб отримати максимальний врожай силосної кукурудзи, необхідно дотримуватися правильних умов вирощування. Дуже важливо не допустити забур’яненості. І тут пересторога не в тому, що це вплине на врожай, а насамперед тому, що більшість бур’янів негативно впливають на здоров’я ВРХ. Для цього варто застосовувати гербіцидний захист від DEFENDA», — зазначили в LNZ Group.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: