НОВИНИ

Стало відомо, чому фермерські господарства на Півдні України ризикують залишитися без врожаю

01.03.2019 08:52

Миколаївські фермери зіткнулися з неможливістю придбання закордонних мінеральних добрив через проблеми з розмитненням. Обурені аграрії звернулися до місцевої редакції. Оскільки, в Миколаївському порту вже більше десяти днів простоюють два корабля з Болгарії, на борту яких знаходяться добрива. З таким же вантажем «зависло» судно з Грузії в Херсонському порту, пише

«З якої причини, невідомо, нібито боротьба з корупцією. Документи направляють на Київ, після цього чекають відповіді, така мотивація. Ми не знаємо, хто винен в ситуації, що склалася – керівництво митниці або була вказівка ​​зверху, але це дуже небезпечні ігри», – розповіли селяни.

Зволікання загрожує небезпекою залишитися без врожаю. Справа в тому, що нинішні погодні умови, коли на полях розмерзся сніг, ідеально підходять для удобрення грунту. Якщо ж в найближчі п’ять-сім днів селітра не потрапить в землю, зернові та інші культури не отримають азотної підтримки, яка потрібна на початку весни.

Якнайшвидшого вирішення проблеми очікують не тільки аграрії Миколаївщини, а й сусідніх Одеськоїй, Херсонської, Кіровоградської областей.

«Ми опинилися заручниками ситуації, оскільки придбати добрива де-небудь в іншому місці не представляється можливим, наприклад, в Черкасах ціна на них на тисячу гривень дорожче і по логістиці незручно доставляти», – поскаржилися фермери.

За їх словами, аналогічна ситуація вже була торік у грудні, коли протягом місяця необхідний товар не розмитнювали, хоча звичайно це відбувається протягом доби. Тоді на митниці заворушилися лише після звернень до Кабміну.

Чи не на жарт стурбовані загрозою залишитися без врожаю в усьому Південному регіоні аграрії закликають можновладців в найкоротші терміни вжити всіх заходів для якнайшвидшого розв’язання проблеми, можливо, штучно створеної кимось заради наживи.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: