АНАЛІТИКА

Стало відомо, чому дорожчає морква в Україні

26.04.2020 15:01
pdfgdfg345ghgdsf

Морква потроху стає делікатесом в Україні. Дефіциту немає, але ціна на неї тільки за останній місяць підскочила на 20%. За кілограм моркви в столичних супермаркетах просять від чотирьох до 13 гривень – чим чистіше овочі, тим дорожче. Аналітики відзначають, що ціна на овоч з борщового наборуна тижні поповзла вгору. У всіх областях в середньому на 20 відсотків. Про це повідомляє Сьогодні, пише agronews.ua.

Експерт аграрного ринку Богдан Андрущенко пояснює це кількома чинниками. Перш за все, карантином. Мовляв, раніше дві третини овочів, зокрема моркви, реалізовувалися через агропродовольчі ринки. Після закриття базарів попит перевищив пропозицію:

“У людей є потреба. А купити вони можуть тільки в супермаркеті. Мережі супермаркетів, будь-яких супермаркетів, не розраховані на таке зростання попиту. Вони просто не встигали навіть зібрати таку партію. Відповідно, і чисто об’єктивно, вони підняли ціну”.

Натомість, каже експерт, у порівнянні з весною минулого року, ціна на моркву значно нижче:

“І ціна, яка є в магазинах, вона насправді дуже близька до мінімально можливої. Якщо врахувати собівартість, вартість зберігання, транспортування, торгових надбавок”.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: