АНАЛІТИКА

В Україні подешевшала морква

15.10.2022 08:07
carrots--41638-59467

Через сезонне збільшення пропозиції та невисокі темпи збуту на українському ринку дешевшає морква. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

«Сьогодні українські фермери намагаються продати моркву гуртом по 12-16 грн/кг ($0,09-0,14/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Зараз виробники намагаються реалізовувати моркву не надто високої якості, яка не підлягає тривалому зберіганню, що також суттєво впливає на відпускні ціни в даному сегменті», — зазначили аналітики.

Згідно з даними, покращення погодних умов дозволило фермерам відновити збиральні роботи. В результаті, пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а от якісні характеристики даних коренеплодів не завжди влаштовують покупців, що є ще одним фактором зниження відпускних цін у сегменті.

«При цьому відпускні ціни на моркву в Україні на сьогодні все ж таки в середньому у 2,6 раза вищі, ніж в аналогічний період минулого року. За словами ключових гравців ринку, відпускні ціни в даному сегменті знижуватимуться до заморозків, після чого стабілізуються», — підсумували аналітики.

Читайте також: Озвучено головну стратегію відновлення агросектору України



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: