НОВИНИ

Стало відомо, через що фермери піднімають ціни на капусту

05.04.2019 11:51

Низька пропозиція білоголової капусти високої якості на українському ринку досить обмежена, а високий попит на продукцію дозволяє фермерам підвищувати ціни. Про це повідомляє EastFruit.

Так, українські фермери до кінця тижня декларують ціни на капусту в межах 14-16 грн/кг, що в середньому на 6% дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

За словами операторів ринку, ситуація може кардинально змінитися саме з того моменту, коли істотно збільшиться пропозиція капусти нового врожаю.

«Зараз на українському ринку присутня пропозиця тільки імпортної ранньої капусти, оптові ціни на яку озвучуються в межах 35-38 грн/кг. Сезон місцевої ранньої капусти, за нашими прогнозами, повинен початися приблизно через 10-14 днів. В результаті, на сьогоднішній момент у вітчизняних виробників є можливість трохи підвищувати ціни на торішню білокачанну капусту», —повідомив керівник проекту« АПК-Інформ: Овочі та Фрукти» Олександр Хорєв.

Наразі ціни на капусту в Україні в середньому в 2,5 рази вище, ніж роком раніше. При цьому учасники ринку не виключають того, що тенденція подорожчання продукції збережеться і надалі, оскільки запаси в господарствах стрімко скорочуються.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: