НОВИНИ

Названо чисельність постраждалих від посухи агропідприємств Одещини

23.11.2020 14:12
посуха-1-e1589222533931

Більше 1300 агропідприємств в Одеській області у тій чи іншій мірі постраждали від несприятливих погодних умов аграрного сезону 2020 року. Такі дані озвучено під час засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі за участю керівництва Мінекономіки, Мінфіну, ДПС та Головних управлінь ДПС України в областях, ТПП України та регіональних торгово-промислових палат, представників обласних державних адміністрацій, профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань, яке відбулося 23 листопада 2020 року. Про це повідомляє agronews.ua.

За інформацією обласного керівництва, в поточному році на Одещині випала найменша кількість опадів за останні 20 років, що спричинило безпрецедентний неврожай.

Загальна чисельність агропідприємств в Одеській області за даними Держстату України становить більше 5 тисяч. Тобто, від аномальної посухи цьогоріч суттєво постраждало кожне п’яте агропідприємство на Одещині.

Загалом, втрати українських сільгоспвиробників від аномальної посухи в нинішньому році оцінено в 6,5 млрд грн.

У цьому році на півдні Україні зафіксували найнижчий рівень води в річках, що обумовлено відсутністю опадів і восени, і взимку, і навесні.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України раніше вже заявили, що врожай 2020 року по всій країні скоротиться як мінімум на 20% у порівнянні з попередніми роками.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: