НОВИНИ

США визнали Україну топовим експортером курятини

18.04.2019 07:41

Американські експерти сформували рейтинг провідних експортерів м’яса птиці. Про це повідомляє УНН з посиланням на документ Міністерства сільського господарства США.

Перше місце належить Бразилії. Очікується, що за підсумком 2019 року країна збільшить експорт курятини на 2,4% – до 3 млн 775 тис. тонн, у річному вимірі.

Друге і третє місце займають ЄС і Таїланд. Прогнозується, що в цьому році країни збільшать поставки продукту на 2,1% і 12% відповідно.

У топ-10 світових постачальників курятини Україна посіла 6-те місце, випередивши Росію і Канаду. Американські експерти стверджують, що в 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини на 10,4%.

За Україною слідує Білорусь, після – Росія. При цьому, згідно з прогнозом американців, в цьому році Білорусь зменшить поставки курятини на зовнішні ринки на 6,6%, РФ – збільшить на 5,4%.

Втім, навіть збільшення обсягів експорту навряд чи дозволить РФ обійти Україну. Загальний обсяг експорту РФ за підсумком 2018 року становить 222 тис. тонн продукту, що істотно менше, ніж експорт України (328 тис. тонн).

Українська курятина користується успіхом на світовому ринку, а також – в країнах ЄС. В Європі Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись тільки Бразилії і Таїланду.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: