НОВИНИ

Уряд США для підтримки фермерів викупить агропродукції на 0,5$ млрд

08.05.2020 20:02
Groceries-ThinkstockPhotos-836782690-e1545491387599

Міністр сільського господарства США Сонні Пердю оголосив закупівлі продуктів харчування на $ 470 млн, які відбудуться у третьому кварталі фінансового року 2020 року, на додаток до раніше оголошених закупівель, що дасть змогу USDA придбати надлишки продуктів харчування для розповсюдження серед громад по всій країні та підтримки АПК під час пандемії. Про це повідомляє ams.usda, пише agronews.ua.

«Американські фермери та ранчо пережили збитки від руйнування ланцюгів поставок, спричинену коронавірусом. USDA вирішив придбати нереалізовані продукти та доставити їх голодним американцям, яким це найбільше потрібно», – сказав він.

Служба сільськогосподарського маркетингу (AMS) закупить найрізноманітніші фрукти, овочі, м’ясо, молочну та морепродукти. AMS почне надсилати клопотання у червні, а поставки має намір розпочати в липні.

Національна рада з картоплі привітала заяву Мінсільгоспу США про покупку надлишків картоплі на суму 50 мільйонів доларів США для підтримки галузі під час пандемії коронавируса COVID-19. Купівля картоплі, найбільша з усіх закупівель спеціальних культур, була частиною держзакупівлі продуктів харчування на суму 470 мільйонів доларів, оголошеної Міністерством сільського господарства США

«Це дуже приємні новини від усієї команди Міністерства сільського господарства США. З огляду на масштаби Коронавірусние кризи, що позначилась на картопляної індустрії, ця закупівля є частковим початковим внеском на загальні потреби галузі у вигляді допомоги, і ми сподіваємося на більше. У короткостроковій перспективі ця заява дуже позитивне, оскільки воно дає ясність щодо негайних зусиль щодо державної підтримки і дає сімейним фермерам надію на подальшу допомогу », – сказав Брітт Рейбоулд, президент NPC.

«Через вимушених зупинок картопляна промисловість США зіткнулася з надлишком картоплі, що залишився після врожаю 2019 року», – додав генеральний директор NPC Кам Куорлз.

«Окремі виробники картоплі та державні картопляні асоціації, незважаючи на власні фінансові втрати, відправили мільйони фунтів картоплі в благодійні організації, продовольчі банки по всій країні. Вони підтримали споживачів, хоча пандемія загрожує їх власному бізнесу. Нам вкрай необхідно, щоб конгрес і адміністрація Трампа партнерство захищали сімейні ферми Америки в умовах цієї кризи і вважаємо, що сьогоднішнє оголошення є першим позитивним кроком на цьому довгому шляху», сказав Куорлз.

Нагадаємо, в Уряді України розповіли, як вплинув карантин на ціни на продукти харчування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: