ВАЖЛИВО

Спрогнозовано закупівельні ціни свиней живою вагою на початок серпня 2020 р

23.07.2020 10:32
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 27 липня – 2 серпня 2020 р.: 44—45 грн/кг на свиней живою вагою, пише agronews.ua.

Подальше зміцнення прогнозних цін пов’язане із традиційними сезонними коливаннями у свинарстві. Внаслідок спеки продуктивність вирощування свиней у більшості українських виробників падає, тож пропозиція живця на ринку дещо зменшується. Зростання курсів валют стримує імпорт м’ясної сировини.

prices310

Графік динаміки цін на свиней в Європейському Союзі (синя лінія) досить красномовно відображає поточну ситуацію. Утворення провалів у поставках, викликане тимчасовим закриттям потужних м’ясопереробних підприємств через спалахи COVID-19 та втратою доступу до китайського ринку на невизначений термін, впливає на м’ясну галузь всього Євразійського континенту.

Найбільших втрат зазнали ринки Німеччини, Данії, Нідерландів, а тепер ще і Румунії, де інфекцію виявили у робітників Smithfield Romania — найбільшого переробного заводу із потужністю 1,3 млн гол./рік. Надлишок продукції закономірно тисне на ціни у бік їхнього зниження. 

Країни Південної Європи мають більш сприятливу ринкову ситуацію. Переробники з Іспанії переважно зберегли можливість поставок своєї продукції до Китаю, хоча й у менших обсягах через запровадження протиепідемічних заходів. Втім, унаслідок скорочення туризму споживання свинини на внутрішньому ринку півдня Євросоюзу знизилося.

За даними останнього звіту Rabobank, туристичний потік в Іспанії та Італії з червня до вересня зменшиться щонайменше на 38%, що вплине на обсяги споживання свинини як у закладах громадського харчування, так і в роздрібній торгівлі. Отже, південноєвропейські країни не зможуть спожити надлишковий обсяг вирощених в Німеччині чи Нідерландах свиней за рахунок літнього напливу туристів, тому ситуація високої волатильності ринку свинини на Євразійському континенті зберігатиметься і надалі.

Подробиці про розгортання ситуації на глобальному ринку та про її можливі наслідки для внутрішнього ринку України — в огляді Асоціації «М’ясної галузі» “Чому ціни на свиней в Україні падають”. 

Нагадаємо також, що у червні поточного року Асоціація «М’ясної галузі» започаткувала безпрецедентну Програму розвитку м’ясної індустрії України “Нове свинарство 2025”. Вона реалізується у партнерстві із Центром підвищення ефективності в тваринництві та сприятиме швидкому досягненню результатів у зниженні собівартості та виході України на конкурентний з основними країнами-експортерами свинини рівень ефективності вирощування свиней.

Асоціація «М’ясної галузі» запрошує організації та підприємства до взаємодії в реалізації Програми «Нове свинарство 2025». Форма приєднання до Програми — за посиланням


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: