АНАЛІТИКА

Спрогнозовано закупівельні ціни свиней живою вагою на наступний тиждень

04.06.2020 08:32
c61de2f-pig

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней на наступний тиждень. Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 8 – 14 червня 2020 р.: 41– 43 грн/кг на свиней живою вагою, пише agronews.ua.

Прогнозні ціни залишаються незмінними. Є передумови для їхнього зниження, а для зростання — ні. По-перше, внутрішній попит на свинину залишається на низькому рівні. По-друге, очікується подальше заміщення свинини курятиною у структурі попиту на м’ясо.

У зв’язку із пандемією коронавірусу та утворенням продуктового надлишку у низці країн-імпортерів української курятини, її експорт суттєво “просів” порівняно із минулим роком (згідно зі звітністю Єврокомісії, за перший квартал 2020 р. по відношенню до того ж періоду 2019 р. зниження імпорту курятини з України становить 25%), очевидно, що надлишок курятини лишається на внутрішньому ринку. Це призводить до подальшого зниження ціни на курятину, яка і до того була доступнішою для більшості українців.

Актуальними є два питання: перше – чи вдасться втримати стабільні ціни на свинину надалі; друге – чи вдасться свинарям у цій ситуації зберегти рентабельним вирощування тварин.

prices24

В ЄС усереднені ціни поступово відновлюються. Хоча ціна туші свиней, за даними AHDB, все ще на 10% нижча за аналогічний період 2019 р., цього тижня спостерігається її зростання. Пожвавлення стосується одночасно внутрішніх і міжнародних продажів м’яса: попит азійських країн залишається високим, а в країнах Європи відкриваються заклади громадського харчування.

Нагадаємо, аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» оприлюднив прогноз закупівельних цін на живих свиней на 1 – 7 червня 2020 р.

Ключові проблеми ринку, втім, іще не вирішені: невизначеність, пов’язана із розвитком епідеміологічної ситуації, неритмічність надходження свиней на переробні підприємства, розбалансований попит. Тож, за аналітикою AHDB, неможливо гарантувати подальше стале відновлення цін.


Читайте також: чи бути СВИНОапокаліпсису–2: чому галузева асоціація поразки подає за перемоги. Детально про проблеми галузі свинарства в України в агро-блогі AgroNews.UA розповів генеральний директор Центру підвищення ефективності в тваринництві, виконавчий директор Асоціації “М’ясної галузі” Микола Бабенко.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: