ВАЖЛИВО

Спрогнозовано закупівельні ціни свиней живою вагою на початок липня 2020 р

25.06.2020 11:03
https://agronews.ua/

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 29 червня – 5 липня 2020 р.: 41 – 42 грн/кг на свиней живою вагою, пише agronews.ua.

Прогнозні ціни на живця незначно зменшилися, проте залишатимуться сталими, а попит – невисоким. Тривалі вихідні на День Конституції не мали цього тижня суттєвого стимулюючого ефекту на ринок. Можлива незначна різниця цін за регіональною ознакою, пов’язана із неоднорідним розміщенням в Україні виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі. У перерахунку на живу вагу в Україні усереднені ціни в ЄС нижчі і наразі складають 38 грн, а в Росії – 35 грн.

Читайте також: низька ціна в ЄС та в Росії обумовлена значно меншою собівартістю живка, ніж в Україні.

prices27e

В країнах Євросоюзу ціни стабілізувались. Втім, на ринку присутня невизначеність через закриття великого німецького м’ясопереробного заводу в Реді-Віденбруку та припинення ним експорту до Китаю. Потужність цього заводу – понад 100 000 свиней на тиждень, існує ймовірність, що він буде закритий на декілька тижнів.

Оператори заводу переконані, що зможуть перенаправити свиней до інших заводів, однак цілком ймовірно, що в червні – липні ціни на свиней в Німеччині просядуть. Ситуація матиме вплив і на інші країни ЄС, оскільки Німеччина займає центральне місце на європейському ринку свинини.

Крім того, Китай – основний експортний партнер ЄС – значно посилив перевірки продукції після нових спалахів коронавірусних інфекцій на гуртовому ринку в Пекіні, що в перспективі може мати відчутний дестабілізуючий вплив на ринок свинини.

Нагадаємо, аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» оприлюднив прогноз закупівельних цін на живих свиней на 22-28 червня 2020 р.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: