НОВИНИ

Спрогнозовано вплив зміни Кабміну на економіку України

08.03.2020 19:02
1210022

Агентство відзначило низький рівень держборгу, високі потреби у фінансуванні в зв’язку з великими виплатами по боргу, уразливий банківський сектор і слабкі показники управління. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента України в іноземній і національній валюті на рівні “B”, прогноз позитивний.

Укладачі звіту Fitch дійшли висновку, що продовження взаємодії з МВФ у рамках нової багаторічної програми допоможе Україні підтримати стійке зниження ризиків рефінансування за рахунок полегшення доступу до додаткового зовнішнього фінансування, зміцнення макрофінансової стабільності і стійкості бюджету.

Рейтинг відображає багатосторонню підтримку і низький рівень держборгу й одночасно високі потреби у фінансуванні, які пов’язані з великими виплатами по боргу. А також уразливий банківський сектор, стан якого, втім, покращується, і слабкі показники управління.

“Україна досягла значного прогресу в отриманні законодавчого схвалення для ряду реформ, які, якщо вони будуть ефективно і надійно реалізовані, могли б допомогти усунути структурні недоліки, що впливають на перспективи зростання і якість інститутів”, – йдеться у звіті.

У Fitch вважають, що Кабінет міністрів на чолі з Денисом Шмигалем має забезпечити наступність економічної політики, плавний перехід в переговорному процесі до нової програми МВФ і зміцнити довіру до прихильності до реформ адміністрації президента Володимира Зеленського.

Відповідно до вихідного сценарія Fitch, Україна отримає остаточне схвалення Ради директорів МВФ нової програми EFF у першому півріччі 2020 року.

Але виключати подальші затримки з програмою макрофінансування МВФ не можна. Ризики обумовлені слабким послужним списком України при завершенні попередніх програм співробітництва з МВФ, потенційно негативними судовими рішеннями, які призводять до зриву реформ.

Fitch також враховує деструктивні зміни в Кабміні, високу ймовірність дроблення президентської фракції у Верховній Раді та вплив все ще впливових олігархів.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: