НОВИНИ

Споживання грибів зменшує ризик захворювання на рак

06.05.2021 17:10
3850e05a03a3a68cf3472f32d99abfb1


Попереджувальні фактори ризику, такі як куріння, надмірна маса тіла, неправильне харчування та надмірне перебування на сонці, пов’язані з багатьма формами прояву раку. Вільні радикали, які утворюються в організмі під час багатьох клітинних процесів, є надзвичайно реакційноздатними речовинами, які у високій концентрації можуть потенційно завдати шкоди клітинам. Пошкодження ДНК, спричинене вільними радикалами, може сприяти розвитку раку. Про це повідомляє Freshplaza, пише agronews.ua.

Дієтичні фактори становлять близько 4% усіх випадків раку. Дієта, що включає фрукти, овочі, цільні зерна, рибу, птицю та меншу кількість переробленого, червоного м’яса пов’язана з меншим ризиком раку. Фрукти, цільні зерна та овочі є джерелами антиоксидантів.

Гриби багаті клітковиною, вітамінами, мінералами та антиоксидантами. Вони є чудовим дієтичним джерелом двох антиоксидантів: ерготіонеїну та глутатіону. Зокрема, ерготіонін виконує захисну роль проти раку. Концентрація ерготіонеїну різниться залежно від типу грибів: гливи, , шиїтаке, майтаке та королівські гливи мають більш високу концентрацію.

Попередні лабораторні дослідження продемонстрували, що гриби мають протиракову дію. Однак щоразу були  неоднозначні результати.

Попередній мета-аналіз, який досліджував зв’язок між ризиком захворювання на рак та споживанням грибів, він включав лише сім досліджень та вивчав лише ризик раку молочної залози. Це спонукало дослідників Медичного коледжу та Університет штату Пенсільванія провести більш комплексний систематичний огляд та мета-аналіз спостережних досліджень.

Нагадаємо, що стало відомо, як змінився попит на гриби в Україні.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: