НОВИНИ

Спостерігається скорочення експорту молокопродуктів

17.01.2020 13:03
banner_dairy-

За даними статистики 2019 року експорт майже всіх молокопродуктів досить значно скоротився, повідомляє Інфагро.

Винятком стали молочні консерви (+ 6%), ультрапастеризоване молоко (+ 15%) і сухе незбиране молоко (в 2,1 рази).

За іншими молочним товарам спостерігається значне скорочення експорту: по маслу (-40%), по сирним продуктам (-48%), по СОМ (-14%), по казеїну (- 28%), за сироваткою (-24%).

Аналізуючи поточні тенденції, слід відзначити менш виражене скорочення експорту в порівнянні з минулою зимою. У грудні експорт СОМ виявився в 2,1 рази більше в порівнянні груднем 2018 року. Більше продавалося молока тривалого зберігання, консервів і навіть сиру. У той же час продаж масла і сирного продукту залишалися невеликими.

У січня 2020 експорт молокопродуктів буде вельми незначним, на помітне збільшення зовнішніх продажів можна розраховувати не раніше квітня, коли збільшиться пропозиція дешевого молока від населення.

Що стосується імпорту молокопродуктів, то в 2019 він значно виріс. Закупівлі сирів у минулому році зросли на 82%, а якщо розглядати грудневий імпорт, то він більш ніж в два рази перевищує показник грудня 2018 року.

У 2019 ввезення свіжих молокопродуктів збільшився на 65%. Набагато зросли закупівлі вершкового масла, помітно збільшився імпорт інших молочних продуктів. У грудні зросли обсяги імпорту не тільки сирів і масла, а й сухого молока, сироватки. Цих товарів закуплено в рази більше в порівнянні з груднем 2018 року.

У січні імпорт молокопродуктів все ще буде досить значним, зовнішні закупівлі скоротяться ближче до весни.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: