ВАЖЛИВО

Спілка виробників, імпортерів і трейдерів агрохімії виступила проти квотування імпортних добрив

23.05.2020 12:08
foto1_dvoynoy_superfosfat_sostav

Уряд Зеленського створює чергову «кормушку» для себе ій олігархів. Так відреагували у Спілці виробників, імпортерів і трейдерів агрохімії на запровадження квот на імпорт добрив. Про це повідомляє прес-служба асоціації, пише agronews.ua.

Асоціація “Спілка виробників, імпортерів і трейдерів агрохімії і агротехнологій” занепокоєна можливістю впровадження квотування імпорту мінеральних добрив в Україну та вважає, що це порушує принципи формування конкурентного ринку і матиме низку негативних наслідків.

Згідно з оприлюдненою заявою асоціації, на практиці квотування фізичних обсягів ввезення міндобрив незалежно від країни походження означає, що українські виробники мінеральних добрив отримають гарантований ринок збуту своєї продукції в країні шляхом штучного обмеження присутності інших гравців на цьому ринку.

“Отже, зникнуть економічні стимули до поліпшення умов постачання мінеральних добрив українським споживачам”, – зазначили в об’єднанні.

Крім того, в асоціації наголосили, що нині реальну конкуренцію в постачаннях добрив українським споживачам можуть скласти тільки зовнішні виробники міндобрив, оскільки конкуренція між національними виробниками, за низкою товарних позицій, відсутня.

Як уточнили в об’єднанні, воно ще не отримувало офіційного документа про пропоновані параметри квотування імпорту добрив на підтвердження рішення Мінекономіки.

Серед можливих наслідків упровадження квотування імпорту мінеральних добрив в асоціації називають: монополізацію і погіршення умов роботи на ринку міндобрив, погіршення якості обслуговування потреб аграрних підприємств України з боку постачальників добрив, неринкове регулювання рівня цін мінеральних добрив, можливість виникнення локального дефіциту добрив і зростання рівня корупції.


Нагадаємо, фермери проти монополізації ринку. Ринку міндобрив України знов загрожує монополізація: голова об`єднання Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів Іван Слободяник попередив про наслідки.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: