НОВИНИ

Сорт чорного солодкого граната скоро з’явиться на ринку Європи

14.06.2020 19:02
06.04.2020-7-3

Сорт чорного солодкого граната скоро з’явиться на ринку Європи. Сорт R36 з комерційною назвою Black Candy в даний момент проходить реєстрацію для отримання статусу сорту в Іспанії і, можливо, в інших країнах. Про повідомляє fruitnews.ru, пише agronews.ua.

Новий  гранат має чорну шкірку  протягом всього процесу зростання, а при дозріванні відтінок стає фіолетовим. Зерна граната повністю червоні, соковиті, з маленькими насінням і солодким смаком. Плоди середнього розміру, зовні схожі на солодкі гранати Acco з червоною шкіркою.

Робота над виведенням нового сорту велася з 2005 року методом схрещування і гібридизації. Сорт вдалося отримати 5 років тому. Селекціонери, компанія Fertviher,  відзначають насамперед незвичайний чорно-фіолетовий колір шкірки і солодкий смак.

«Після першої публікації ми отримуємо безліч дзвінків, сорт викликав неймовірний інтерес. Проте перший урожай ми маємо намір реалізувати самі. В майбутньому ми укладемо ексклюзивні угоди, орієнтованим на преміум-сегмент фруктів. Ми не хочемо, щоб цей гранат продавався в великих обсягах, тільки на преміум-ринках», – сказали в Fertviher.

Крім того, селекціонери вважають, що у граната високий потенціал в косметичній та соковій промисловості.  


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: