ВАЖЛИВО

Сольський розповів, як рахуватимуть ціну за землю

13.01.2020 15:53
сольский

До 1 січня 2030 р. ціна продажу земельних ділянок (паїв) не може бути меншою за її нормативну грошову оцінку (27 499 грн / 1 га ріллі), повідомив Голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольский.

Купівля буде можлива лише через безготівкові розрахунки.

Під час публічного обговорення земельної реформи на тему «Як змінився законопроект про обіг земель після правок?» він також зазначив: «Якщо одна фізична особа має у володінні, наприклад 1 тис. га і одночасно як юрособа має 6 тис. га, то ця особа сукупно володіє 7 тис. га і може докупити як юрособа 3 тис. га або як фізособа відповідну кількість».

Придбати землю зможуть тільки фізичні особи, які є громадянами України, (юридичні особи, створені громадянами України), а допуск для іноземців можливий буде лише за відповідним рішенням референдуму.

Іноземці також не зможуть придбати землю ближче 50 км, від кордону, це ж стосується юридичних осіб, учасниками яких є іноземці. Обмеження на отримання землі накладається на держави-агресори  та на членів терористичних організацій. 

Процес отримання земель буде проводитись через нотаріуса, який буде перевіряти угоду покупця  та кількість землі, яку підприємства уже мають у власності.

Для банків набуття земель буде можливе лише через стягнення як предмет застави. Або ж відбуватиметься процес конфіскацій.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: