НОВИНИ

Soft.Farm підвищує ефективність агродіяльності завдяки якісному аналізу даних у картограмах

22.10.2020 16:20
https://agronews.ua/

Ні для кого не секрет, що основним активом кожного агропідприємства є землі: укладаються договори оренди, підраховується кадастрова площа, ведеться документація по майнових правах… Але крім юридичних даних необхідно знати ще й властивості ґрунтів, які складають земельний банк і на яких вирощуються сільськогосподарські культури.  Про це повідомила прес-служба Soft.Farm, пише agronews.ua.

На сьогоднішній день безліч лабораторій пропонують послуги агродіагностики ґрунту. Вони роблять відбір проб і проводять комплексний агрохімічний аналіз ґрунту, але основна проблема полягає в тому, що кожна лабораторія віддає отримані дані в індивідуальному форматі.

Це може бути Excel, PDF або взагалі паперовий носій, і в підсумку агроному дуже складно систематизувати, а тим більше візуалізувати інформацію з розрізнених програм і провести її якісну аналітику.

Веб-сервіс Soft.Farm пропонує рішення даної проблеми. Тепер не потрібно довго вносити результати аналізу і не знадобиться зберігання купи зайвих паперів. Достатньо сформувати і завантажити шаблон у форматі Excel і інформація відразу візуалізується в програмі.

Крім легкого завантаження документів із лабораторій Soft.Farm автоматично імпортує на сервер дані з пенетрометрів компаній Skok Agro і DataField.

Картограми - це початок точного землеробства

Система дозволяє вносити агрофізичні та агрохімічні властивості для будь-якого шару ґрунту і по будь-якому елементу.

Для кожного елемента можливо створити свою колірну шкалу картограми, виділивши окремо механічний склад або зволоженість ґрунту, а також вміст поживних речовин (N, P, K, Са, Mg, Fe, Zn і т.д.) і інших органічних сполук основних ґрунтових компонентів.

Агро інновації від Soft.Farm: моніторинг вегетаційних індексів (NDVI) у сільському господарстві

Отримані результати перетворюються в картограми. Для їх створення веб-сервіс об’єднав кілька методів, визнаних світовою спільнотою. Це методи крігінга, Вороного і Безьє, кожен з яких можна застосувати для розрахунку.

Картограми - це початок точного землеробства

Основною особливістю створення картограм в Soft.Farm є автоматичний підрахунок площі. Але це не просто цифри: обчислюється кількість площ з різними хімічними та фізичними властивостями.

Таким чином, відбувається розбивка за даними елементів і можна виділити зони з високим, середнім або низьким вмістом певної речовини по окремому полю або по всьому господарству в цілому, що надає можливість агропідприємству правильно побудувати систему забезпечення ґрунтів елементами живлення, розрахувати необхідну кількість добрив і оптимізувати фінансові витрати.

Картограми - це початок точного землеробства

Soft.Farm забезпечує комплексний підхід до агробізнесу і дозволяє підвищити ефективність ведення сільськогосподарської діяльності завдяки якісному аналізу даних картогрампольових робітзнімків NDVI і земельного банку в одній системі.

Читайте також: моніторинг стану посівів від Soft.Farm дозволяє своєчасно виявляти відхилення у рості й розвитку рослин.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: