НОВИНИ

Службовців Держпродспоживслужби викрито на систематичному вимаганні хабарів

01.10.2020 17:01
630_360_1516088200-3737

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито службовців одного з райуправлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора, пише agronews.ua.

За даними слідства, начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з головним спеціалістом відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини налагодили протиправний механізм вимагання коштів з суб’єктів господарювання за проведення експертиз товару та видачу дозволів. Зокрема, за видачу ветеринарного свідоцтва та експертного лабораторного висновку, які підтверджують походження продукції, службовці отримували по 1100 доларів США.

У ході слідства правоохоронці задокументували 4 епізоди одержання службовцями коштів на загальну суму 3,6 тис доларів США та 10 тис грн.

Під час чергової передачі коштів службовців затримано прокурорами спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії та вирішуються питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманим запобіжних заходів.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: