Іван Сімонік, винороб з Словенії, став автором унікальної техніки, що сприяє дозріванню вин. Шістсот пляшок вина були поміщені в глиняні судини і відправлені на морське дно. Про це повідомляє world-wine, пише agronews.ua.
Одне з ігристих вин під назвою «Посейдона» залишили на глибині тридцяти метрів, там температура води становить 12-13 градусів, це як раз те, що потрібно для ідеального дозрівання і подальшого зберігання.
Морська вода знаходиться в постійному русі, і це стало альтернативою старим способам, що забезпечує дозрівання ігристого вина.
Вартість однієї пляшки такого вина буде приблизно 100 євро, або 139 доларів. У разі успіху, винороб і новатор Іван Сімонік побудує льох для ігристого вина на дні Адріатичного моря.
Нагадаємо, в Україні відроджують медоваріння за рецептами Київської Русі.