НОВИНИ

Скільки шашлику можна з’їсти, щоб не нашкодити здоров’ю

22.04.2021 20:10
3_2

Навесні настає сезон шашликів, тому що всі скучили по теплу, сонцю та природі. Дієтолог Ганна Івашкевич розповіла, скільки шашлику рекомендується з’їдати за один раз, щоб не нашкодити здоров’ю. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Спеціаліст зазначила, що найчастіше для приготування шашлику вибирають свинину, баранину і яловичину, але ці види м’яса більш жорсткі через велику кількість сполучних тканин. Величезні порції м’яса можуть серйозно вдарити по здоров’ю, зокрема нашкодити підшлунковій залозі, викликати важкість у шлунку, метеоризм, нудоту та інші розлади шлунково-кишкового тракту.

Дієтолог рекомендує за раз з’їдати не більше 200-300 грамів шашлику, тоді удар по організму буде мінімальний. Навряд чи хтось зможе подужати один кілограм смаженого м’яса за один присід, але варто розуміти, що це буде згубним для здоров’я, тому краще навіть не пробувати.

Також фахівець рекомендує віддавати перевагу м’ясу молодих тварин з малою кількістю жирових вкраплень, тому що воно буде краще засвоюватися організмом і не викличе дискомфорту у шлунку. Хоча кількість з’їденого продукту залежить не тільки від його якості, але і від вашої фізичної активності, віку та навіть статі.

Нагадаємо, що українці переходять на здорове харчування.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: