НОВИНИ

Мінюст: у січні сталися події, знакові для боротьби з рейдерством

03.02.2020 14:03
650x453

По-перше, 09.01.2020 набули чинності зміни до Кабмінівського Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, якими передбачено, що у разі встановлення очевидних порушень у діях (рішеннях) державного реєстратора розгляд відповідної скарги здійснюється невідкладно та в одноособовому порядку. написав заступник міністра юстиції Евген Горовець у Facebook.

По-друге, 22.01.2020 нові зміни було апробовано і вперше в історії Міністр підписав наказ про скасування реєстраційної дії в ЄДР (лінк в коментарях), який не має у своєму “фундаменті” рішення колегіального органу.

Отже, основні нормативні перешкоди для швидкого розгляду скарги усунуто. Нагадаю, що раніше всі скарги мали пройти етап колегіального розгляду, що своєю чергою потребувало повідомлення скаржника та зацікавлених осіб не пізніше ніж за два дні до дати відповідного засідання.

Тобто, навіть за найкращого розвитку подій потрібно було 4 дні, щоб розглянути скаргу. Тепер це можна зробити набагато оперативніше: наш рекорд поки що – 8 годин з моменту подання скарги.

Однак, радість наша від цього дуже стримана, бо до омріяного ідеалу все ще дуже багато роботи.

На жаль, нам не вистачає рук для оперативного та якісного виписування висновків Колегії. Думаємо над збільшенням штатної чисельності відповідного структурного підрозділу.

Є також проблема з тим, що наші, і без того обмежені, ресурси витрачаються на оформлення рішень за явно необгрунтованими скаргами. Щодо цього також є певні напрацювання, скоро розповімо детальніше.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: