НОВИНИ

Сівалка Tempo — якісна сівба складається із дрібниць

28.04.2023 19:05
1S8A1391 copy

Отримання дружніх та рівномірних сходів сільськогосподарських культур — це робота десятків систем та механізмів сучасних сівалок точного висіву. Ключовою із них є система дозування насіння. Від неї залежить точність відокремлення насіння від загальної маси, що перебуває у висівному пристрої, та, відповідно його розташування у створеній посівній борозні. Але це — на перший погляд, адже якісну роботу дозувального пристрою може легко зіпсувати, наприклад,  відсутність очищувачів посівного ряду, неправильна робота системи прикочування, довантаження тощо. Всі ці системи не менш важливі у сучасний сівалках точного висіву і для того, аби отримати дружні та рівномірні сходи, вони повинні працювати в унісон із системою дозування.

Сівалки точного висіву Tempo від компанії Väderstad є орієнтиром для всіх виробників сівалок точного висіву. Адже в цих машинах кожен елемент, кожен вузол, система, деталь — продумані до дрібниць, що гарантує високу якість висіву за різних умов.

Повітрозбірник. Головною відмінністю сівалок Tempo є його висівний пристрій, в якому дозування та транспортування насіння відбувається за допомогою надлишкового тиску, а не від’ємного як у більшості сівалок точного висіву. Окрім можливості швидко сіяти (робочі швидкість сівалок — 14–16, а то й усі 20 км/год), це технічне рішення сприяє підвищенню ресурсу висівного апарату. Адже повітря, необхідне для створення надлишкового тиску, забирається з менш запилених частин, що мінімізує негативний вплив абразиву на робочі органи. Для  роботи в умовах надмірної запиленості компанія пропонує подовжений повітрозбірник, що дає змогу забирати і використовувати ще чистіше повітря під час висіву.

Обладнання для внесення добрив. Локальне внесення стартових мінеральних добрив є головною передумовою для швидкого росту та розвитку рослин на старті. Для цього всі сівалки Tempo можуть оснащуватись комплектом обладнання для внесення мінеральних добрив: бункер, система дозування, дискові сошники, що забезпечують відмінний результат незалежно від умов роботи.

Розумні очисники рядків. Очисники ряду із можливістю копіювання поверхні поля допомагають виконати якісне очищення лінії висіву від рослинних решток або пересушеного ґрунту, що дає змогу гарантовано розмістити кожну насінину в оптимальному для росту середовищі. Кріплення очисників ряду до рами здійснюється за допомогою паралелограму. Так, нібито нічого нового та інноваційного, але мало хто використовує паралелограм для цього вузла.

На всіх сівалках Tempo можливе встановлення комплекту обладнання для точного внесення сухих пестицидів, стартових добрив одночасно із сівбою. Тож ваші посіви будуть додатково захищені та підживлені ще з моменту висіву.

Напрямний диск. Для прямолінійного руху сівалки під час роботи на схилах  пропонується встановлення спеціального диску з гідравлічним механізмом, що дає змогу чітко утримувати сівалку за трактором незалежно від крутизни схилу. Система доступна для сівалок модельних рядів Tempo V і Tempo L.

Насос із приводом від ВВП. Щоб знизити залежність від гідравлічної системи трактора, сівалки модельного ряду Tempo L можна обладнати гідронасосом із приводом від ВВП.

Якісно запакувати насінину у посівному ложе допоможуть спеціальні колеса сівалок Tempo. Для цього виробник пропонує чотири типи загортальних коліс: із гладким гумовим бандажем завширшки 25 мм; його різновид завширшки 50 мм; із гумовим бандажем із протектором або з металевими шипами.

Сівба дрібно насіннєвих культур одночасно з основною культурою —  теж не проблема. Для цього наявний комплект для висіву дрібнонасіннєвих культур, які встановлено перед прикочувальними колесами.

Дізнайтесь більше про сівалку точного висіву за посиланням на вебсайті

https://www.vaderstad.com/ua/sivalky-tochnogo-vusivu/sivalky-tempo/



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: