НОВИНИ

Сільгоспвиробники України несуть збитки через відсутність дієвих механізмів агрострахування

03.11.2020 07:32
latifundistcomagrostrahovanie07-96072

Агровиробники України, які постраждали від цьогорічних природних катаклізмів та не мають достатніх обсягів для виконання зобов’язань за ф’ючерсними контрактами, пропонують реструктуризувати заборгованість. Про це повідомляє agronews.ua.

Так, у ТДВ “Зоря Інгулу”, що на Миколаївщині, цьогоріч склалися справжні форс-мажорні обставини: через весняні приморозки недоотримано до 90% врожаю кісточкових культур та 50% на сім’ячкових.

Але й ті фрукти, що зібрано, не мають належного товарного вигляду. Господарство також вирощує зернові та соняшник. Але врожайність останнього цьогоріч 5,5 ц/га.

Ситуація складна, кажуть у господарстві. Шукають спільну мову із поставником ЗЗР. Свого часу повність віддали пшеницю та ячмінь на погашення аграрної розписки. А по соняшнику обсягу врожаю не вистачило.

На питають: а чому не страхуєте посіви, у господарстві є відповідь. Аграрії остерігаються укладати угоди страхування, бо мають негативний досвід. Наразі умови та надійність агростархування – це питання, яке потребує нагального розгляду на державному рівні.

Поки ж сільгоспиробники України несуть збитки через відсутність дієвих механізмів агростахування, – кажуть у господарстві.

Нещодавно Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Національний банку України представили зміни до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

У новій редакції конкретизуються суб’єкти агрострахування, правила, права та обов’язки сторін, а також механізм надання державної підтримки сільгоспвиробникам для страхування їх продукції.

Нагадаємо, аграріям терміново потрібне масове агрострахування, включно з компенсацією страхового платежу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: