НОВИНИ

Сільське населення України за 10 років скоротилося на 16%

10.07.2020 17:30
mykulychyn-1

Економічно активне сільське населення України на поточний момент налічує налічує 5,6 млн осіб, розповіла завідувач відділом секторальних прогнозів та кон’юнктури ринків Інституту економіки та прогнозування НАНУ Тамара Осташко під час круглого столу на тему «Сільський та аграрний розвиток: стан та перспективи». Про це повідомляє ukrinform, пише agronews.ua.

«Загальна кількість населення — 42,1 млн постійних жителів. З них сільських жителів — 31,1%. Якщо взяти показники 2018 року, фактично за 10 років приблизно на 16% скоротилася чисельність сільського населення. Економічно активного сільського населення від 15 до 70 років зараз 5,6 млн осіб», — розповіла Осташко.

Вона зазначила, що рівень зайнятості сільського населення у I кварталі 2019 року становив 62,2%, міського населення — 68,2%. За інформацією науковця, загальна кількість зайнятих у сільському господарстві — 2,9 млн осіб. Рівень безробіття серед сільського населення України становить 10,9%, серед міського населення — 9%.

«Наші колеги з відділу аграрних перетворень дали нам такі дані, що частка самозайнятих і безкоштовно працюючих серед зайнятих у сільському господарстві становить 79,5%. Інша вражаюча цифра — це обсяги трудової міграції. Якщо за офіційними даними кількість трудових мігрантів становить близько 7% від соціально-активного населення, то за неофіційними оцінками, кількість трудових мігрантів із села сягає 2 млн осіб. Якщо кількість активного сільського населення — 5,6 млн осіб, то 2 млн трудових мігрантів — це багато», — констатувала Осташко.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: