НОВИНИ

Сєвєродонецький «Азот» відновить випуск медичного кисню

27.10.2020 15:40
3f12b5c8-e8b4-4bec-a8f9-9dd6c75d19a3

На Сєвєродонецькому об’єднанні «Азот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, триває підготовка до випуску кисню медичної якості. Про це повідомила пресслужба компанії, пише agronews.ua

“Підприємство підготувало і подало до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я пакет документації, необхідної для відновлення виробництва медичного кисню. Усі організаційні питання, пов’язані з дозволами, повинні бути вирішені максимально швидко. У регіоні непроста епідемічна ситуація з COVID-19. Медичний кисень сьогодні дуже потрібен лікарням та медичним центрам”, – заявив Леонід Бугайов, Голова Правління ПрАТ «СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АЗОТ», під час робочої наради з головою Луганської обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

Сєверодонецький «Азот» вже отримав ліцензію від Державної служби України з лікарських засобів на виробництво і продаж медичного кисню.

6c4f99e0-c6f4-42af-aadc-bf291abeb719

Виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 кубічних метрів на годину кисню медичної якості. За словами голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая, з відновленням на «Азоті» виробництва медичного кисню регіон буде повністю забезпечений необхідною кількістю балонів для лікування важкохворих COVID-19.

Кисень є одним з побічних продуктів виробництва азотних добрив. Завдяки тому, що на Сєвєродонецькому «Азоті» навесні було відновлено повний виробничий цикл з випуску мінеральних добрив, сьогодні підприємство має технологічну можливість виробляти кисень медичної якості.

Медичний кисень використовується при підготовці спеціальних збагачених дихальних газових сумішей. Вони застосовуються у медицині для лікування різних хвороб, що пов’язані з порушенням роботи органів дихання, а також низки патологій шлунково-кишкового тракту. Основні споживачі медичного кисню – лікарні, поліклініки, санаторії, інші медичні установи.

Медичний кисень переважно зберігається у металевих газових балонах високого тиску різної ємності (для стиснених або зріджених газів). Також медичним киснем з балонів наповнюються так звані «кисневі подушки» (спеціальні прогумовані ємності) для індивідуального застосування.

Нагадаємо, «Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА», що входить в Group DF, направив 2 млн грн на боротьбу з пандемією COVID-19 у Миколаївській області. 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: