НОВИНИ

Сєвєродонецький «Азот» розпочав відвантаження медичного кисню лікарням Луганщини

24.11.2020 14:02
3f12b5c8-e8b4-4bec-a8f9-9dd6c75d19a3

ПрАТ «СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АЗОТ», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, отримало реєстраційне посвідчення й відновило випуск кисню медичної якості. Про це повідомила пресслужба компанії, пише agronews.ua

«Ми повністю виконали домовленості з керівництвом області та почали поставки кисню медичної якості у медзаклади регіону. Передусім, йдеться про лікарні Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Новоайдару та інших населених пунктів Луганської області. Всі дозвільні процедури ми пройшли максимально оперативно, починаючи від подання документів до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я. Було проведено детальну експертизу нашої документації, оцінку виробництва та якості продукції. Підприємству видано свідоцтво про реєстрацію медичного кисню як лікарського препарату», – повідомив Леонід Бугайов, Голова Правління ПрАТ «СЄВЄРОДОНЕЦЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ АЗОТ».

Медичний кисень Сєверодонецького «Азоту» зареєстрований і внесений до Державного реєстру лікарських препаратів як препарат для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19).

Потужності підприємства дозволяють випускати 500 кубічних метрів на годину кисню медичної якості. Для зберігання медичного кисню використовуються металеві газові балони високого тиску різної ємності. Оскільки «Азот» сьогодні працює в умовах повного виробничого циклу з випуску мінеральних добрив, технологічно можливість для його виробництва є.

“Підприємство почало відпуск цієї продукції нашим медзакладам, що значно допоможе в лікуванні хворих. Ми розуміємо важливість цілодобової його наявності – це врятує людські життя”, – наголосив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Він додав, що обсяг медичного кисню, який виробляє «Азот», повністю задовольнить потреби Луганщини. Наразі майже усі заклади охорони здоров’я області, які визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 та мають потребу в кисні, або вже уклали договори, або завершують оформлення відповідної документації.

Медичний кисень застосовується для приготування збагачених дихальних газових сумішей. У медицині ці суміші використовуються для лікування хвороб, пов’язаних з порушенням роботи органів дихання, та низки інших захворювань. Основними споживачами медичного кисню є медичні установи – поліклініки, лікарні, санаторії.

Нагадаємо, «Морський спеціалізований порт НІКА-ТЕРА», що входить в Group DF, направив 2 млн грн на боротьбу з пандемією COVID-19 в Миколаївській області. 


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: