НОВИНИ

В Україні планують збільшити штрафи за підпал трави

01.04.2020 14:02
1-102-19628

У Львівській обласній державній адміністрації підготували і направили на розгляд до Кабміну проєкт закону, який передбачає збільшення штрафів за підпал трави у 200 разів. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, пише agronews.ua.

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод наголосив, що сьогодні штрафи за підпал трави не здатні налякати правопорушників, адже становлять усього 170 грн та закликав голів РДА об’єднатися для вирішення цієї проблеми.

«Дуже важлива є інформаційна робота, яку роблять РДА. Але цього недостатньо. Маємо розуміти, що більшість у селі знають, хто підпалює поля. Попри те, що штрафи суто за підпал трави малі (від 170 грн), уже сьогодні є низка норм різних законів, які дозволяють притягнути до відповідальності й паліїв, і власників полів. Ми перелічили головам РДА ці можливості. Мусимо всі разом зупинити цю критичну ситуацію з підпалами», — повідомив Юрій Холод.

Також законопроєкт розширює перелік тих, хто може складати протоколи про підпал і кого можна притягати до відповідальності. Наразі складати протокол мають право представники Держекоінспекції.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: