НОВИНИ

Шпагат поліпропіленовий: практичний вибір

21.06.2022 15:00
102726026_1136495320083106_7564835690693787648_n

Міцність та щільність – визначальні фактори при виборі шпагату. Для перс-підбирачів, які зв’язують тюки сіна та соломи, оптимальним є поліпропіленовий шпагат, виготовлений методом скручування волокон.

Завдяки синтетичному полімеру такі вироби мають очевидні переваги:

  • зносостійкість (не ламається та легко відновлює форму після вигинів)
  • низька електропровідність / відсутність накопичення статичної електрики
  • стійкість до низьких та високих температур
  • мала вага
  • вологостійкість (низька гігроскопічність)
  • здатність подовження в момент сильних навантажень
  • стійкість до впливу ультрафіолету, хімічних реактивів, цвілі, паразитів

Ще один плюс полягає у тому, що поліпропілен – відносно дешевий матеріал. Це підкреслює його практичність, особливо в аграрно-промисловому секторі.

Особливості поліпропіленового шпагату

До технічних характеристик шпагату відносять кількість та структуру ниток, довжину, діаметр, товщину, колір, масу бобіни, наявність УФ-стабілізатора тощо.

Основними властивостями поліпропіленового шпагату є:

  • Номінальна лінійна щільність (Linear density). Позначається як текс або tex. Чим вона більша, тим товстіший та міцніший шпагат. Фактично це показник ваги, тобто 5000 tex означає, що 1 км виробу важить 5 кг.  
  • Міцність розриву (Breaking strength). Це здатність витримувати навантаження – розривну напругу, яка діє на шпагат у прес-підбирачі під час обмотування. Ця властивість вимірюється в кілограмах. Наприклад, в шпагаті текс 2000 г/км розривне навантаження становить 78 кг, а у текс 7700 – 308 кг.
  • Сила розриву у вузлі (Knot strength). Найслабкішим місцем будь-якої мотузки є вузол. Здатність витримувати навантаження при зв’язуванні суттєво скорочується. Так, сила на розрив шпагату 2500 tex складає трохи більше як 50 кг. Втім, вузли з поліпропіленового шпагату набагато надійніші, ніж з лляного або джутового.

Якісний поліпропіленовий шпагат в Україні

Компанія «Єврошпагат» понад вісім років працює з європейськими виробниками і є прямим імпортером шпагатних матеріалів преміальної якості. Серед постачальників – провідні бренди з Польщі, Чехії, Угорщини, Словенії та Фінляндії.

Безпека покупок гарантується оплатою виключно після отримання та перевірки товару.

Перевагами компанії є штат кваліфікованих працівників, великий асортимент і швидке виконання замовлення.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: