ВАЖЛИВО

На Кіровоградщині від рейдерів постраждала низка агропідприємств

14.04.2020 18:02
https://agronews.ua/

За останні 5 років на Кіровоградщині від рейдерів постраждала низка агропідприємств, земельний банк яких складав від однієї до п’яти тисяч гектарів. Про це йдеться в розслідуванні Анастасії Зубової в рамках спільного з Bihus.Info проекту “Лабораторія викриттів”, пише agronews.ua.

Рейдерська схема проста – з допомогою “чорного” реєстратора за підробленими документами з Держреєстру викреслюється актуальний власник та вписується новий і поки фермер судиться і чекає розслідування – рейдери переоформлюють землю та інші активи. 

В усіх цих історіях фігурують одні й ті ж персони, структури та навіть адреси, прямо чи опосередковано пов’язані з місцевим підприємцем з депутатським мандатом Ростиславом Вакуликом та рядом інших політиків.

У 2016 році в селі Добре Вільшанського району класично “рейдернули” ПСП ім. Димитрове. З допомогою “чорних” реєстраторів через ланцюжок перереєстрацій права на підприємство набув Ростислав Вакулик, депутат Петрівської сільради Знам’янського району. Якщо йти за хронологією, то господарство спершу переписали на нині мертвого неповносправного чоловіка, а той перепродав його ТОВ “Євроагрохолдинг” Сергія Головатого з Олександрії, котрий у свою чергу уклав угоду продажу з Вакуликом.

Через суди колишні господарі ПСП довели, що фірму вкрали за підробленими документами. Кримінальне провадження, відкрите за фактом злочину, четвертий рік без результатів і підозрюваних. Точніше, один підозрюваний був – вищезгаданий, нині покійний, неповносправний чоловік.

Схожі історії журналістка знайшла і в Луганці Петрівського району, де оточення Вакулика засвітилося в історії з СВК “Агрофірма Маріампольська”, і в Долинському районі, де в історії з комбікормовим заводом окрім вже згаданого оточення засвітилися люди й адреси, опосередковано пов’язані як з депутатом Кіровоградської облради від ОПЗЖ Денисом Руденком, так і безпосередньо з нардепом від цієї ж партії – Іллі Киви.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: