НОВИНИ

Шлаки і золу Дніпровського меткомбінату використовуватимуть для будівництва доріг

24.12.2019 10:22
5678

Шлаки і золу Дніпровського меткомбінату, що знаходиться у місті Кам’янське, використовуватимуть для будівництві доріг в Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській та Кіровоградській областях. У дорожньому будівництві, згідно з рішенням уряду, застосовуватимуться відходи, які відповідають нормативним документам з питань екологічного маркування та декларації, передає dndz.gov.ua.

«На комбінаті накопичилося близько 8 мільйонів тонн екологічно безпечних металургійних шлаків, на які розроблені технічні умови “Шлаки доменні для загальнобудівельних робіт” та «Шлак сталеплавильний для загальнобудівельних робіт», – зазначив Юрій Байрак, начальник служби охорони навколишнього середовища управління промислової безпеки ПАТ “ДМК”. – Щорічно комбінат продає і використовує у власному виробництві близько 60% доменних і сталеплавильних шлаків, які утворюються в результаті технологічних процесів виплавки чавуну та сталі».
Шлаки можуть заміняти природний щебень.

“Шлаки розміщуються на шлакових відвалах площею 99,5 гектарів, для яких затверджений в установленому законодавством порядку паспорт місця видалення відходів, – зазначив він. – Згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку ведення реєстру місць видалення відходів” щорічно проводиться ревізія паспорту з внесенням змін щодо обсягів накопичених шлаків і результатами екологічного моніторингу навколишнього середовища, тобто лабораторних досліджень ґрунту, атмосферного повітря, а також поверхневих і ґрунтових вод”.

Відтепер, згідно з рішенням уряду, під час здійснення державних закупок робіт з будівництва та послуг з поточного ремонту автомобільних доріг загального користування обов’язково застосовуватимуться «заходи щодо захисту навколишнього середовища» з питомою вагою не менше 10%.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: