ВАЖЛИВО

Що дасть відкриття ринку землі українському селу

30.06.2021 16:39
Screenshot_2

В Україні відповідно до чинного законодавства з 1 липня 2021 року запроваджується ринок землі. Які можливості відкриває ринок землі для громад та  українського села ексклюзивно для agronews.ua розповів народний депутат України, голова підкомітету Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко.

«Першочергово це ресурси для місцевих громад.  Кожна громада отримає право самостійно управляти земельними ресурсами відповідно до чинного законодавства, яке ми ухвалили. Надалі громади зможуть розпоряджатися землею, здавати її в оренду, залучати інвесторів  та створювати цікаві інвестиційні пропозиції, а також створювати нові робочі місця всередині громади»,- розповів Корнієнко.

Він додав, що відкриття ринку землі – це дійсно епохальна подія для України, це зовсім нові умови роботи фермерських господарств, приватного сектору,  сільськогосподарств та роботи великих аграрних підприємств.

«Ми розуміємо, що за 30 років в Україні було дуже багато маніпуляцій щодо ринку землі.  1 липня ми всі побачимо, що це неправда. Ринок буде працюватиме і кожен з нас зможе скористатися правом власності: продати земельні ділянки, здати в оренду та  підняти ціну на оренду землі», – прокоментував нардеп.

«Ми очікуємо серйозного підняття ціни на оренду. Це дасть можливість якісно розвивати аграрну сферу в Україні, а також зробити більш заможним українське село. Адже село завжди було колискою України і буде нею залишатися і надалі. Тому партія «Слуга Народу» вітає всіх з відкриттям ринку обігу землі. Та бажає з мудрістю скористатися своїм правом власності на землю!», – резюмує він.

Читайте також: Які можливості відкриває ринок землі для української молоді – Соломчук


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: