НОВИНИ

Що змушує фермерів знижувати ціни на картоплю

25.11.2019 11:49
3cc3ea028ec2c5bc49d14fb381a9929f_M

На поточному тижні ціни на картоплю в Україні знову знизилися. А пропозиція продукції як і раніше залишалося надмірною, а попит — невисоким. Про це повідомляє east-fruit.com.

При цьому учасники ринку зауважили, що частка некондиційної продукції збільшується. Виробники, які зіткнулися зі зниженням якості під час зберігання, почали розпродавати свої запаси.

Так, з початку поточного тижня ціна на картоплю в Україні знизилася в середньому на 10%, і сьогодні фермери основних регіонів виробництва пропонують до продажу продукцію за ціною 7-9 грн/кг ($0,29-0,37/кг).

Українські виробники досить довго намагалися утримати ціни на картоплю на високому рівні, однак вже в середині листопада стало очевидно, що при сталому рівні цін реалізувати обсяги, що не підлягають зберіганню, до настання морозів буде вкрай складно. Тому виробники практичних на всій території дивні до середини тижня почали синхронно знижувати відпускні ціни, намагаючись відродити інтерес гуртових компаній до свого товару.

У той же час гуртові компанії, часто самі мали в наявності запаси дорогої картоплі, закупленої у жовтні, яку в наразі їм доводиться продавати собі в збиток. Тому продажі здійснювалися, головним чином, за мінімальною ціною і порівняно невеликими партіями.

Наразі картопля в Україні коштує в середньому в 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, з огляду на досить великі обсяги даної продукції на ринку, українські фермери не виключають можливості її подальшого здешевлення.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: