ВАЖЛИВО

Що загрожує власникам землі у 2021 році зі старими державними актами на землю

09.12.2020 16:02
Screenshot_1

Власникам землі слід потурбуватися про належне оформлення документів, щоб захиститися від «реєстраційного» рейдерства. Про це заявила заступниця міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук. Про це повідомляє пресслужба міністерства, пише agronews.ua.

Оніщук наголосила на необхідності дотримуватись «базових правил майнової гігієни», аби захистити свою землю від нечесних ділків. Це допоможе після скасування в Україні з 1 липня 2021 року заборони на відчуження земель сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності, 

Заданими Міністерства юстиції, йдеться про наступні процедури, які мають зробити власники землі, у своїх в інтересах:

 ✔️ потурбуватися про належне оформлення документів, що посвідчують право власності,

 ✔️ присвоєння кадастрового номеру ділянці і внесення відповідних відомостей до ДРП.

Якщо речове право зафіксовано лише на паперових носіях, наприклад, на руках є державний акт на землю старого зразка і коректні відомості про земельні володіння досі не відображені у ДЗК, варто спершу подбати про присвоєння ділянці кадастрового номеру, а потім – про офіціалізацію статусу власника землі у ДРП.

“Так звані державні акти на землю старого зразка є дійсними, тобто держава їх визнає. Проте сьогодні головною умовою для проведення будь-яких юридичних операцій із землею є присвоєння їй кадастрового номеру, а запорукою захисту майна від шахрайських оборудок — оцифрування відповідних відомостей: внесення їх до ДРП. Сподіваємося, що відкриття ринку землі в Україні стане потужним імпульсом для розвитку української аграрної галузі й залучення інвестицій, але аж ніяк не для активізації «реєстраційного» рейдерства», – додала Ольга Оніщук.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: