ВАЖЛИВО

Шахрай, перебуваючи за ґратами, продавав неіснуючу сільгосптехніку

12.01.2021 13:45
5d10abc54bf6c

Фігурант на платформі оголошень продавав неіснуючу сільськогосподарську техніку, за яку вимагав передплату. Таким чином чоловік, перебуваючи за ґратами, привласнив майже 150 тисяч гривень. Про це повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції Національної поліції України, пише agronews.ua.  

Правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Чернігівщини спільно зі слідчими місцевого відділу поліції та працівниками Управління внутрішньої безпеки Міністерства юстиції України. 

Встановлено, що 30-річний місцевий житель на платформі оголошень ошукав сімох громадян.  Фігурант, відбуваючи у колонії покарання за вчинення майнових злочинів, продавав неіснуючу сільськогосподарську техніку. Головною умовою купівлі була передплата, однак після отримання грошей – зловмисник блокував покупців та не виконував взятих на себе зобов’язань.

Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить майже 150 тисяч гривень.

Працівники поліції провели обшук за місцем відбування покарання зловмисником та вилучили мобільний телефон, який використовувався у протиправній діяльності.

Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво  здійснює Чернігівська місцева прокуратура спільно із прокуратурою області. 

Кіберполіція нагадує, що купувати товари потрібно лише на перевірених сайтах та обирати післяплату. Також необхідно уважно перевіряти назву вебресурсу, оскільки відмінність може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт. Крім цього, на сайті кіберполіції у розділі «Стоп фрауд» можна перевірити невідомий номер, банківську картку чи посилання на сумнівний сайт. Можливо, шахраї вже є у базі кіберполіції. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: