НОВИНИ

В Україні селянам не заборонять продавати домашнє м’ясо

12.01.2020 16:24
5a7027d3591ad86076b772d7ddc7ea6834b9028b


Про заборону реалізації м’яса сільськогосподарських тварин, яких забили не на сертифікованих бійнях, в Україні говорять вже давно. Утім, найближчим часом введення таких обмежень не планується, тому селяни й надалі зможуть вільно продавати м’ясо власного виробництва. Пише Агрополіт.

“Проект Закону України №7489 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення заходів стосовно забезпечення простежуваності», яким пропонувалося, щоб із 2020 року м’ясо тварин, забитих не у спеціалізованих забійних пунктах, не можна було реалізовувати на продаж, так і не прийнято.

Тому з нового року люди, котрі займаються виробництвом м’яса в одноосібних господарствах, можуть і надалі його вільно реалізовувати.

“Наразі чинною є норма Закону України 771/97-ВР “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, де передбачено: з 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, яка має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачеві в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, де він здійснений”, – зазначила очільниця “Асоціації тваринників України” Ірина Паламар. 



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: