ВАЖЛИВО

Селекціонери вивели сорти салату

05.06.2021 16:52
19.0272

Селекціонери компанії Rijk Zwaan вивели сорти салату, стійкі до борошнистої роси (пероноспорозу), який народжує все нові й нові раси. Про це овідомляє Frutinet, пише agronews.ua.

Так, нова раса цієї грибкової хвороби була ідентифікована минулого року, коли його знайшли у багатьох регіонах Франції, а нещодавно – в Іспанії, Португалії та Італії.

Пероноспороз є основною загрозою для салату. Гриб може пошкодити листя салату як на захищених, так і на відкритих полях, що призведе до втрати врожаю.

Йохан Шут, менеджер з розведення салату в Rijk Zwaan, говорить, що розвиток стійкості проти пероноспорозу було одним із стовпів програми розвитку салату.

«Пероноспороз постійно генетично розвивається, і велика кількість ізолятів рослинного гриба вже відома у всьому світі, –  пояснив Йохан Шут. – У нашій селекційній програмі ми постійно працюємо над покращенням ознак наших сортів салату, включаючи стійкість до нових варіантів пероноспорозу».

У компанії запевняють, що притримуються комплексного підходу до боротьби з хворобами рослин для зменшення використання хімічних речовин.

Хоча стійкі сорти відіграють важливу роль у цьому, кажуть в Rijk Zwaan, але також радять застосовувати засоби захисту рослин та агротехнічні заходи, щоб запобігти розвитку нових рас пероноспорозу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: