ВАЖЛИВО

Селекціонери вивели новий сорт помідорів

18.12.2021 09:35
61bb8cdbd6617.image

«Moonshadow», новий сорт томату з яскраво вираженим смаком і стійкістю до зберігання — це останній сорт, випущений Корнельським університетом, призначений для дрібних фермерів, органічних виробників і садівників. Про це повідомляє growingproduce.com, пише agronews.ua.

Глибоко пігментований пурпурно-червоний довгастий помідор був виведений за допомогою традиційних методів схрещування та отриманий в результаті схрещування чорних виноградних помідорів і помаранчевих сортів винограду з яскравим смаком.

«Зростає інтерес споживачів до продуктів, які є унікальними, естетично приємними та барвистими. Фермерські ринки значно розширюються, і споживачі, які роблять покупки на ринках, хочуть придбати як місцеві продукти, так і продукти, які зазвичай недоступні в супермаркетах. Ринок дрібноплідних однокусних змішаних видів збільшується, і він має величезний потенціал у майбутньому», – каже д-р Гріффітс.

Навіть на ринку з дрібними плодами виробники зазвичай віддають перевагу більшим помідорам, які легше та швидше збирати та пакувати. Між тим, споживачі, схоже, віддають перевагу помідорам черрі; однак багато вони мають проблеми з розщепленням шкірки плодів на лозі або після збору врожаю. Гріффітс хотів винайти дрібноплідні помідори з високим смаком, якого воліють споживачі, з довшим терміном зберігання та кращою якістю.

Читайте також: Вчені представили новий універсальний сорт яблук.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: