АГРОФОТО

Селекціонери вивели новий сорт капусти

17.12.2021 11:00
10044

Тайванська капуста — сорт капусти, розроблений в Тайвані. Цей відносно новий сорт азіатської капусти дає незвичайно приземкувату, плоску головку, діаметром від 8 до 12 дюймів (20-30 см) і вагою близько 1,5 кг. Листя зелені, іноді фіолетові, з соковитою, хрусткою текстурою і дещо солодкою. Про це повідомляє evergreenseeds, пише agronews.ua.

Як виростити тайванську капусту

Вирощування тайванської капусти на вашому городі може бути дуже простим і надзвичайно корисним. Почнемо з основ вирощування цього овоча.

????Коли садити тайванську капусту

Вона може переносити широкий діапазон кліматичних умов, але буде важко рости в спеконтних і сухих умовах. Якщо ви живете в районі з дуже спекотним літом, найкраще вирощувати його як культуру холодної пори року. Насправді, більш низькі температури допоможуть цій капусті добре сформувати качан.

При правильних умовах вирощування ця капуста може досягати ваги 2,5 кг.

Тайванську капусту також можна вирощувати як зимуючий овоч, якщо ви живете в районі з помірною зимою. У цьому випадку ви можете посіяти насіння на відкритому повітрі в кінці літа, а потім просто дати їм рости у вашому саду, поки вони не будуть готові до збору врожаю. Як і будь-яка капуста, вона має хорошу толерантність до морозів і її можна зберігати на грядці при температурі до -7 C.

???? Пророщування насіння тайванської капусти

Насіння тайванської капусти дуже легко проростити в кімнатних умовах. Насіння дрібне, і не потребує замочувати заздалегідь.

В середньому насіння тайванської капусти проростає 7-10 днів. Обов’язково забезпечте розсаду достатньою кількістю світла і води, і тримайте її в кімнаті з температурою від 21 C до 25 C.

Вирощування тайванської капусти у відкритому грунті

Тайванську капусту можна вирощувати на відкритому повітрі, коли температура ґрунту становить принаймні 10 C. В ідеалі вам слід почекати пару тижнів після останніх заморозків, перш ніж сіяти насіння в садову землю або пересаджувати розсаду.

???? Місцезнаходження

Виберіть частину свого саду, яка буде повністю освітлена сонцем. Хоча тайванська капуста є культурою прохолодного сезону, їй потрібно багато світла для здорового росту. Обов’язково посадіть її в місці, де вона отримає щонайменше 6 годин світла щодня.

???? Ґрунт

Тайванська капуста найкраще росте на ґрунтах, дуже багатих органічними речовинами. Перекопайте ґрунт і внесіть багато компосту та гною. Ідеальний діапазон pH повинен бути від 6,5 до 7,5. Якщо грунт занадто кислий, ви можете додати трохи вапна, щоб підвищити рівень pH.

???? Полив

Капуста вимає багато води протягом вегетаційного періоду. Цей овоч погано переносить посуху, а будь-які засухи в поєднанні з поганим поливом призведуть до розколу качана.

Залежно від клімату, вам може знадобитися поливати тайванську капусту 2-3 рази на тиждень. Полийте капусту рано вранці і додайте до основи рослини мульчу, щоб зберегти вологу в ґрунті.

???? Добриво

Тайваньська капуста зазвичай не потребує внесення добрив. Якщо грунт був підготовлений заздалегідь з великою кількістю компосту або гною, ви можете пропустити внесення додаткових поживних речовин.

Однак якщо у вашому саду бідні ґрунти, ви можете вносити багаті азотом органічні добрива раз на місяць. Уникайте внесення добрив в кінці сезону, оскільки це може призвести до розколу качану.

Коли збирати тайванську капусту

Тайванської капусти зазвичай потрібно на 60-75 день після проростання, щоб досягти зрілості. Він готовий до збирання, коли качан капусти має діаметр близько 20 см, він буде твердим на дотик і має внутрішню частину з щільно упакованого листя.

Читайте також: Вчені представили новий універсальний сорт яблук.



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: