НОВИНИ

Селекціонери вивели два нові сорти гороху

18.10.2021 13:32
textures_1938301_1280

Pulse Breeding Australia випустила два нові сорти гороху, що покращують пропозицію продукції виробникам польового гороху. Про це повідомляє farmweekly.com, пише agronews.ua.

PBA Taylor – польовий горох типу Kaspa, який дозріває значно раніше. Основною перевагою сорту є його стійкість до хвороб, з хорошою стійкістю як до вірусу мозаїки, що переноситься насінням гороху, так і до вірусу бобових листків. 

Ці два віруси є загальними причинами втрати врожаю польового гороху, і саме стійкість є ключовою причиною того, що Тейлор незмінно був найбільш врожайним польовим горохом під час  випробувань у різних середовищах.  

Сільськогосподарський селекціонер гороху Вікторія Бабу Пандей сказав, що сорт найкраще підходить для середніх зон опадів, таких як Віммера, Північна  Америка,  Півострови Йорк та Ейр та Ріверіна, але його також можна вирощувати в середовищах з малою кількістю опадів, таких як Маллі.  

У той час як Тейлор – це ще один сорт гороху, із засмаглим насінням, основним видом польового гороху, вирощеного в Австралії, з традиційними ринками для продажів, інший новий сорт PBA Noosa є більш нішевим. 

PBA Noosa – синій горох (відомий як зелений горох в інших частинах світу). Селекціонери PBA кажуть, що сорт був випущений, щоб дати виробникам можливість скористатися потенційною прибутковістю. Однак на обмежених ринках вони радять виробникам зберігати потенційні шляхи продажу перед посадкою. 

Доктор Парді сказав, що врожайність була чудовою, на 20-30 відсотків вищою, ніж порівняний сорт синього гороху. Важливо відзначити, що покращена стійкість до відбілювання дозволяє зерну мати більші шанси пробитися на ринки з вищою вартістю.  

Знову ж таки, він підходить для зон середньої кількості опадів з можливістю виробництва в зонах з великою кількості опадів. PBA Noosa буде продаватися PB Seeds, а PBA Taylor – Seednet. Обидва сорти були виведені за допомогою досліджень сільського господарства Вікторії, з 12 -річною роботою, спрямованою на виведення сортів на комерціалізацію. 

Нагадаємо, що Виробники винайшли новий сорт яблук.



Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: