НОВИНИ

Селекціонери вивели гібрид сливи та абрикосу

15.11.2021 15:02
141039075

Іспанська компанія Ibergen Frutales S. L. представила новий асортимент міжвидових гібридів сливи та абрикосів. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Після 11 років селекційної роботи на ринку з’явилася нова лінійка міжвидових гібридів сливи і абрикоса, а також молодої сливи. Мета полягає в тому, щоб підвищити цінність і виділитися в сегменті кісточкових фруктів. Це сорти IberPlum® і BabyPlum®, вже зареєстровані на міжнародному рівні торгові марки.

Сорти  можна розділити на дві групи:

IberPlum® – це серія міжвидових гібридів сливи і абрикоса, які покривають весь сезон різним кольором шкірки і м’якоті.

“Наша мета полягає в тому, щоб у споживача було задоволення, а також дивовижні враження від дегустації наших сортів, і саме тому ми прагнемо до того, щоб вони мали високий вміст цукру, близький до 20 градусів Брікса, з екзотичними і дивовижними ароматами”, – говорить Девід Ногеролес. “Концепція IberPlum виводить сливи на ринок преміум-класу”.

«Нашою головною метою завжди було отримати сорти з хорошою твердістю та різноманітними кольорами шкірки та м’якоті, але, перш за все, з дуже хорошим смаком, який не часто зустрічається у традиційних сливах», – розповів Давід Ногеролес, співвласник Ibergen Frutales. – Але після 11 років селекційної роботи в Сан-Рафаель-дель-Ріо, в провінції Кастельон, і в Каспе, у провінції Сарагоса, де розташовані наші 11 га дослідних садів, нам вдалося отримати групу сортів, що плодоносять з червня по жовтень. Усі вони мають значну твердість і видатний смак».

Babyplus®

“Замість маленької сливи це нова концепція: хрусткі, тверді, соковиті і солодкі фрукти. Ідеальна закуска для дітей і дорослих, з різноманітними смаками, квітами шкіри і м’якоті, а також великим календарем. це охоплює весь сезон”, – говорить заводчик. “Найвидатніша особливість-його чудовий смак з діапазоном шкали Брікса від 20 ° до 25 ° і твердістю 3 кг”.

За словами Девіда Ногеролеса, тенденції попиту як на національному, так і на міжнародному рівні засновані на смакових якостях.

“Наші смачні та солодкі сорти, які також відрізняються високою твердістю, ідеально відповідають цим цілям. Це підтвердили нам великі торгові мережі і висококласні супермаркети, а також споживачі, які спробували фрукти”.

Незважаючи на те, що це нова, мало рекламована програма, 20 гектарів IberPlum вже було висаджено в Іспанії, а експериментальні угоди були укладені з Францією, Італією, Чилі та Південною Африкою, додав Девід Ногеролес.

Читайте також: Відбудеться Всеукраїнський Фермерський Форум: «Актуальні напрями держпідтримки».



Перегляди: 12
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: