АГРОФОТО

Селекціонери вивели два нові сорти винограду

01.12.2021 07:29
albarino-wine-taste-galicia-rias-baixas-spain

Ці сорти вже були прийняті на голосуванні Генеральної асамблеї виноробів минулого тижня, але все ще національний орган (INAO) має дати остаточне схвалення після якого можна починати висаджувати урожай 2022/2023. Про це повідомляє winencsy.com, пише agronews.ua.

Petit Manseng — білий сорт винограду, з якого виробляють вино найвищої якості серед усіх сортів винограду сімейства Мансенг. Свою назву він отримав через дрібні ягоди та низьку врожайність, і зазвичай з нього виготовляють вина пізнього збору замість ботритизованих. В основному висаджується на південному заході Франції в Журансоні і Пашеренк-дю-Вік-Біль і зараз стає все більш популярним у Сполучених Штатах та Австралії. Швидше за все, його можна знайти у винах, купажованих з Gros Manseng, але Petit Manseng.

Liliorila – це сорт, створений П’єром Марселем Дюркеті в Бордо в 1956 році. Це помісь бароко і шардоне, а на півдні Франції посаджено лише кілька гектарів. З нього виробляють вино з хорошим смаком і структурою з інтенсивними фруктовим ароматом, хоча воно напівсолодке і має 10-11,5% оборотів. Це виноград для солодкого ботритизованого вина.

Можливо, з новим виноградом і зміною клімату ми будемо мати більше солодких вин. Хто знає, але з цими сортами це можливо.

Читайте також: В Україні відбудеться національний круглий стіл щодо протидії рейдерству.



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: