НОВИНИ

Селекціонери вивели два нові сорти апельсину

24.12.2021 10:34
apelysin-fresh

Колумбійська сільськогосподарська дослідницька корпорація (Agrosavia) оголосила, що після десяти років досліджень вона зареєструвала два помаранчевих сорти, Agrosavia Naranja y Azúcar і Agrosavia Naranja Margarita, для колумбійського регіону Карибського басейну, особливо для депресії Момпозина. Про це повідомляє freshplaza.com, пише agronews.ua.

На цю територію вплинула зимова хвиля між 2010 і 2011 роками, яка спричинила втрату приблизно 80% площ, засаджених апельсинами в муніципалітетах Маргарита та Сан-Фернандо, у департаменті Болівар, що значно вплинуло на економіку регіону та поставило наявний генетичний матеріал під загрозу.

Дослідники «Агросавіа» розпочали роботу з порятунку та відбору видатних матеріалів за їх якістю та продуктивністю, які стали основою для повторного заселення регіону.

Як детально розповіла організація, клон Agrosavia Naranja y Azúcar характеризується низьким вмістом титрованої кислотності та високим відсотком соку (на 40% більше, ніж у традиційного апельсина). Тим часом, клон Agrosavia Naranja Margarita є мультиклональним реєстром, який складається з клонів маргарити та креольського апельсина, і який характеризується більш високим вмістом кислотності, ніж клон Naranja y Azúcar (> 0,6% лимонної кислоти), більшими за розміром плодами і високим відсотком соку (на 40% більше, ніж у традиційному апельсині).

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: