НОВИНИ

Селекціонери представили новий сорт яблук

23.12.2021 08:31
Atypix_SIca_Gerfruit_Swing_Bio_24_WEB_

Swing Bio — це перший сорт органічних яблук із сертифікатом Bee Friendly (“дружні до бджіл”). Яблуко Swing Bio щойно пройшло сертифікацію Bee Friendly для врожаю 2021 року, що є маркою для фермерів, які зобов’язані захищати запилювачів. У 2021 році 110 га садів Swing Bio є першими сертифікованими як органічними, так і Bee Friendly. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Пригода почалася у 2020 році. Тоді виробники почали дотримуватися хороших практик Bee Friendly. На більш ніж 35 фермах з весни 2021 року, на додаток до органічних критеріїв, застосовувалися вимоги специфікації Bee Friendly.

Ця важка праця була винагороджена 1 грудня 2021 року, коли всі фруктові сади Swing Bio у Франції отримали марку Bee Friendly, що дозволило виробництву 1800 тонн бути позначено як органічним, так і Bee Friendly. Робота продовжиться в 2022 році, щоб інтегрувати в процес ще більше виробників.

Цього року жнива закінчилися в середині листопада. На них частково вплинули морози, особливо на південному заході Франції та в Альпах. Що стосується садів долини Луари та Лангедока, то врожаї вийшли нормальними.

Загалом цього року заготовлено 2300 тонн проти 1500 тонн, зібраних у минулому році. Swing Bio буде доступний до липня. Подовжений маркетинговий період завдяки тривалому терміну зберігання та періоду дозрівання. Що стосується якості, то яблука цього року мають гарне забарвлення та високий вміст цукру, що досягає 15 градусів Брикса.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: