ВАЖЛИВО

СБУ запобігла незаконному продажу землі у центрі столиці: зловмисники вимагали 1 млн дол

28.10.2021 10:27
7813f0ea-e198-47b5-8e21-5f188ebd7ef1_w1200_r1

СБУ в ході спецоперації у Києві, знешкодила організоване угруповання, яке спеціалізувалося на махінаціях з незаконного відчуження землі. Зловмисники протиправно заволоділи декількома гектарами земельних площ територіальної громади столиці. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

Одну із земельних ділянок, вони намагалися незаконно продати за 1 млн дол.

Правоохоронці затримали організаторів групи під час передачі всієї суми грошей.

За даними слідства, ділки налагодили протиправний механізм відчуження землі для продажу. Щоб реалізувати оборудку, вони використовували підроблені договори і акти на право власності.

У квітні цього року, зловмисники подали до одного з районних судів Миколаївської області фальшиві документи на 4 земельні ділянки у Києві, для їх передачі у власність підконтрольній комерційній структурі.

Після отримання «позитивного» судового рішення та внесення даних до Держреєстру речових прав на нерухоме майно, ділки підшукували клієнтів для продажу незаконно одержаних земельних площ.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що Озвучено реальні ціни на бессарабці та що там купує Тищенко.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: