НОВИНИ

СБУ викрила схему «кришування» вилову креветки в Чорному морі

08.04.2021 08:42
tmb_267473_953578

Державне бюро розслідувань викрило схему поборів у Південному регіоні України, вчинених посадовцями державних органів у сфері використання водних біоресурсів та регулювання рибальства. Про це повідомляє пресслужба ДБР, пише agronews.ua.

ТУ ДБР у Миколаєві повідомило про підозру начальнику одного з управлінь Державного агентства рибного господарства в Одесі, який безпосередньо брав участь у схемі. Встановлено, що посадовець планував щомісяця надавати неправомірну вигоду посадовцю УСБУ в Миколаївській області.

Так він намагався «вирішити питання» не виявлення корупційних правопорушень, вчинених його підлеглими. Сума цієї «плати» повинна була становити 25% від суми неправомірної вигоди, одержаної працівниками управління Держрибагентства від осіб, які займаються виловом калкану і креветки у Чорному морі.

Таким чином, посадовець підозрюється у пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України). Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

Підозрюваному вручені клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від займаної посади, які скеровані до суду.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Миколаївської області, оперативний супровід – ГУ ВБ УСБУ в Миколаївській області.

Нагадаємо, що на Миколаївщині виявлено браконьєрів з червонокнижним уловом.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: