НОВИНИ

СБУ викрила голову сільради на оборудці із землею

20.10.2020 15:32
3503f29f6f5704dae05df140d886c689

Співробітники Служби безпеки України викрили голову однієї з сільрад Ізяславського району Хмельниччини на вимаганні хабара за виділення земельного паю. Про це повідомила пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

За даними досудового слідства, посадовець вимагав у місцевого мешканця 15 тисяч доларів США за передачу у приватну власність земельних ділянок загальною площею майже 10 гектарів. За хабар зловмисник обіцяв чоловіку не чинити штучних перешкод та забезпечити прийняття на сесії сільської ради позитивного рішення щодо виготовлення технічної документації на землю.

Правоохоронці затримали голову сільради відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії, зокрема, перевіряється причетність затриманого до інших оборудок із землями громади.

Викриття корупційного правопорушення відбувалось спільно з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчими ГУ Нацполіції в Хмельницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: