НОВИНИ

СБУ припинила діяльність фейкової «сільської ради» на Миколаївщині

29.04.2021 17:07
23c0ffffe650

Служба безпеки України документує діяльність незаконної сільської ради на Миколаївщині. Створення фейкової ради ініціював місцевий прибічник ідеології так званого «народовладдя» для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник ініціював збори односельців, які незаконно обрали його «новим» сільським головою. Він підготував низку документів, які, на думку кураторів, мали легалізувати «орган самоврядування». Крім того, він розміщував у соцмережах повідомлення про свою «діяльність».

Досудове розслідування встановило, що очільник фейкового органу, зокрема, брав участь у «всеукраїнському національному конгресі» у грудні 2020 року в Києві. Захід мав на меті створити систему паралельних органів влади в Україні.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у «сільського голови» печатку так званого органу місцевого самоврядування – «Держава Україна. Орган місцевого самоврядування». Він використовував її при листуванні з держаними установами України.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину.

Викриття і блокування незаконних дій проводилось спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Нагадаємо, що на Вінниччині начальник податкової вимагав у фермера 50 тис грн.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: